Ohlášky – 22. září 2024 (25. neděle v mezidobí)

V pondělí je památka sv. Pia z Pietrelciny, kněze; v pátek sv. Vincence z Paula, kněze; v sobotu je slavnost sv. Václava, mučedníka, hlavního patrona českého národa a příští neděle je 26. v mezidobí.

Zítra, v pondělí se v 19:30 sejdeme na děkanství s dospělými, kteří mají zájem připravit se v letošním roce na přijetí svátosti křtu a biřmování, nebo na přijímání svátostí. Schůzka bude jen krátká, chceme se společně domluvit na vhodném termínu pro pravidelná týdenní setkávání. Prosím přijďte všichni, kterých se tato nabídka týká.

V týdnu zde budou mše svaté v pravidelném pořádku.

V sobotu na slavnost sv. Václava bude večerní mši svatou zde v katedrále celebrovat pan biskup Josef Kajnek. Pro informaci uvádím, že během celého dne budou na Velkém náměstí probíhat závody na kolech s názvem „Gočárovy schody“, které skončí v 17:30 hodin. Tzn., že po 17:30 nebude na náměstí již žádný závodník. Přístup ke katedrále bude možný všemi přístupovými cestami. Jen městská hromadná doprava bude jezdit pravděpodobně ještě odklonem. Nebude jezdit kolem zimního stadionu a Grandu.

Minulou neděli zde byla sbírka na církevní školství v naší diecézi. Zde v katedrále jste na ní přispěli částkou … 10.243,- Kč. Pán Bůh zaplať Vám všem, kteří jste na ní přispěli.

Obce a města na území České republiky čelí od minulého víkendu rozsáhlým povodním, které způsobily obrovské škody. Česká biskupská konference (ČBK) se proto rozhodla vyhlásit na 29. září mimořádnou kostelní sbírku ve všech diecézích, jejíž výtěžek bude prostřednictvím Charity ČR rozdělen na humanitární pomoc lidem v oblastech zasažených povodněmi. Proto i zde v katedrále bude příští neděli sbírka věnovaná na tento účel.