Ohlášky – 6. října 2024 (27. neděle v mezidobí)

V pondělí je památka Panny Marie Růžencové a příští neděle je 28. v mezidobí.

Dnes v 17:30 zde budou zpívané nešpory, za účasti katedrální kapituly a katedrální scholy, na které i Vás všechny srdečně zvu.

V týdnu jsou zde mše svaté v pravidelném pořádku.

Minulou neděli byla i u nás v katedrále sbírka věnovaná na pomoc postiženým povodněmi, která zde činila … 52.197,- Kč. Pán Bůh zaplať Vám všem, kteří jste na sbírku přispěli.

Setkání s dospělými, kteří se připravují na přijetí svátosti křtu a biřmování bude probíhat u nás na děkanství každé pondělí od 19:15 hod.

Příští neděli 13. října proběhne opět po pěti letech na základě rozhodnutí České biskupské konference anketa mezi návštěvníky bohoslužeb.

Na anketních lístcích – kartičkách, budete zatržením vyznačovat svůj věk, pohlaví a to, zda jste výdělečně činní. Tento průzkum se týká i dětí, které budou přítomny na bohoslužbách.

Výsledky průzkumu a jejich srovnání s výsledky minulých průzkumů poskytnou diecézním biskupům a celé České biskupské konferenci významné informace o situaci i vývojových trendech, na jejichž základě bude možné lépe a účinněji soustřeďovat síly i prostředky k pastorační a evangelizační práci v naší zemi. Proto je Vaše aktivní spolupráce při průzkumu návštěvníků bohoslužeb cenná, potřebná a nezastupitelná.

Anketní lístky Vám budou příští neděli rozdávány na začátku každé mši svaté a na závěr každé mše svaté společně anketní lístek vyplníme.

Nyní Vás seznámím s výzvou našeho pana biskupa Jana, adresovanou celé diecézi, kterou jsem drobně aktualizoval pro naši farnost.

Milí farníci,

obracím se na Vás s naléhavou prosbou, abychom společnými silami i v naší farnosti uskutečnili přání papeže Františka a věnovali pondělí 7. října modlitbám a postu za mír ve světě. Jde o výročí tragického útoku v Izraeli, který rozpoutal další spirálu sváru a násilí. Kromě toho už bezmála tři roky pokračuje krvavá válka na nedaleké Ukrajině. Lidé proti sobě obracejí zbraně také v dalších částech světa. Svatý otec se bude dnes, v neděli, modlit Růženec za mír ve světě v bazilice Santa Maria Maggiore v Římě a všechny nás vyzývá, abychom následující den, v pondělí, se k němu připojili modlitbou a postem. Prosím vezměme vážně tuto naléhavou výzvu Svatého otce, ať je i pro nás pondělí dnem postu a modlitby, vždyť situace ve světě je velmi vážná. V pondělí je památka Panny Marie Růžencové a tradičně růžencový je také celý měsíc říjen. Modleme se také tuto modlitbu.

Vzadu za lavicemi si můžete vzít nové číslo farních informací.