Ohlášky – 27. října 2024 (30. neděle v mezidobí)

Zítra, v pondělí, je svátek sv. Šimona a Judy, apoštolů; ve středu budeme slavit výroční den posvěcení naší katedrály; v pátek je slavnost Všech svatých; v sobotu den Vzpomínky na všechny věrné zemřelé a příští neděle je 31. v mezidobí.

Ve středu ve výroční den posvěcení naší katedrály bude večerní mši svatou v 18:30 celebrovat pan biskup Josef Kajnek spolu s katedrální kapitulou. Před večerní mší svatou, zde budou v 17:45 zpívané nešpory za účasti katedrální kapituly a katedrální scholy, na který Vás všechny srdečně zveme.

V tomto týdnu budou večerní mše svaté v pondělí a v úterý v kapli sv. Klimenta a v další dny již zde v katedrále. Kromě toho budou v kapli sv. Klimenta mše svaté také v pátek na slavnost Všech svatých a v sobotu v Den vzpomínky na všechny věrné zemřelé dopoledne v 9:00 hodin.

Abyste měli možnost získat plnomocné odpustky přivlastnitelné duším v očistci, budete mít ve čtvrtek a v pátek od 17:30 hodin zde v katedrále příležitost k přijetí svátosti smíření.

Tento týden, na první pátek v listopadu, zde bude v 17:30 vystavená Nejsvětější Svátost k soukromé adoraci, kterou v 18:00 zakončíme společnou adorací a svátostným požehnáním. V 18:30 bude následovat pravidelná večerní mše svatá.

Minulou neděli zde byla sbírka na misie. Zde v katedrále jste na sbírku přispěli částkou … 15.240,- Kč. Pán Bůh zaplať Vám všem, kteří jste na sbírku přispěli.

Příští neděli je v celé naší diecézi sbírka na pojištění kostelů a církevních budou v naší diecézi.